fight ticketTraffic Ticket Help

speeding ticketTell-A-Friend

beat traffic ticketOrder Now

affiliatesAffiliate Program

affiliatesTraffic Schools

contact usContact Us




Quiz 1 - Driving Fact or Fiction



Your Score

Answered
Correctly
Answered
Incorrectly
Total Score
as Percent
Total Participants
this Week
Average
Score
%$TotalScore%
%$NoCorrectAnswers%
%$NoIncorrectAnswers%
%$TotalPercent%
%$TotalParticipants%
%$Average%



1. Provided you pass the minimum requirements for taking the driving, written and eye exams, possessing a driver's license is one of our rights as a citizen.

Correct Answer: FICTION.

Your Answer: %$Q1M%

Explanation
Although many drivers believe this statement to be accurate, it's simply not true. States classify receiving a driver's license as a "privilege," not an inherent right -- even if you do pass all the required tests.



2. Interstate highways are numbered according to a directional system.

Correct Answer: FACT.

Your Answer: %$Q2M%

Explanation
In accordance with the Federal Aid Highway Act of 1956, major interstate highways are identified by one- or two-digit numbers. North-south routes are assigned odd numbers, with the numbers growing larger from west to east; east-west routes are assigned even numbers, with the numbers growing larger from south to north.



3. The government classifies the far left side as the "fast lane."

Correct Answer: FICTION.

Your Answer: %$Q3M%

Explanation
Despite the popular notion, there is no such thing as a "fast lane." Granted, you've probably seen signs indicating "Slower traffic keep right," no government agency classifies the far left lane as the fast lane -- it's actually a societal myth. Besides, typically lanes on a highway or freeway (trucker's lanes excepted), are all the same speed.



4. The most common traffic ticket issued is for running a red light.

Correct Answer: FICTION.

Your Answer: %$Q4M%

Explanation
Speeding is the big winner here and radar is the most common weapon used by a traffic officer.



5. In Texas, it's legal to drink an alcoholic beverage while driving provided you stay below the legal limit.

Correct Answer: FICTION.

Your Answer: %$Q5M%

Explanation
An urban legend that is simply not true.



6. If you want to avoid getting a ticket on your driving record, you should overpay the fine by a few dollars.

Correct Answer: FICTION.

Your Answer: %$Q6M%

Explanation
Over the past five years, this has been one of the most common questions asked. Unfortunately, this is just another popular internet rumor. More than likely you probably received an email from a "fellow driver" giving you this free "advice."



7. Driving 40 miles an hour, you are moving almost 60 feet per second.

Correct Answer: FACT.

Your Answer: %$Q7M%

Explanation
At 40 MPH, you would travel the length of football field in about 5 seconds.



8. If your resident state suspends your driver's license, a legal alternative is to obtain an International Driver's License.

Correct Answer: FICTION.

Your Answer:%$Q8M%

Explanation
Under a 1949 United Nations agreement, International driver's licenses are intended for licensed foreigners driving in the US and for licensed American citizens driving in other countries. It is NOT a substitute or a "loophole" for drivers to bypass the state-issued system. There are a few internet scammers claiming you can legally drive with one of these permits -- that's simply not true.



9. Antilock brakes reduce vehicle crashes.

Correct Answer: FICTION.

Your Answer: %$Q9M%

Explanation
Although vehicle antilock brakes perform well on the test track, there is no conclusive evidence that they have made significant reductions in the number of on-the-road crashes. Both the Highway Loss Data Institute and a federal study concluded the same finding in both 1994 and 1996 studies.



10. Seat belts save lives.

Correct Answer: FACT.

Your Answer: %$Q10M%

Explanation
Most crash fatalities result from the force of impact or from being thrown from the vehicle, not from being trapped. All studies show you are much more likely to survive a crash if you are buckled in. Ejected occupants are four times as likely to be killed as those who remain inside. There's NO excuse for not wearing your seat belt.



.......................


PayNoFine Quizzes

Driving Fact or Fiction

Cops & the Courts

Traffic Radar

Traffic Ticket Help Center



If you recently received a traffic ticket, we can help. Check out
this.

Fight Your Ticket



92-Pages Packed with
Winning Traffic Ticket Strategies



Free Report!
Tried, Proved and Tested Techniques to Avoid the Next Speeding Ticket
Here's some tips on how to prevent your next speeding ticket. Free tips to also help you reduce your risk of being pulled over by the cops.

Free Report!
How Speed Addicts Use Radar Detectors to Stay Clean
Did you know that more than 80% of traffic tickets written are for speeding. And most of time, they use common speed enforcement tools such as radar, lidar or laser to calculate your vehicle's speed.

Free Report!
Police Searches: What are Your Rights?
Let's face it, sometimes we do stupid things. Taking it one step further, sometimes we do stupid things AND get caught. Here's some valuable information which may help if you have got a cop who wants to search your car.

Free Report!
Traffic Court: What you need to Know Before Your Go!
The statistics are in your favor if you decide to fight your traffic or speeding ticket in court. Here are some common sense tips to help get your traffic case dismissed.

Free Report!
Insurance Quotes: How to Save the Most on your Car Insurance
Traffic Ticket CAN affect your Insurance Premiums. Here is simple advice that save you up to $1,200 a year on your auto insurance. Tips to help you get the best auto insurance deal for your specific needs.



 







About Contact Us Link to Us Tell-A-Friend Affiliates

© 1997-2011 PayNoFine.com
All rights reserved Terms of Use Privacy